Ha nyomtatókellék, akkor Onlinetoner!

Az Onlinetoner webáruházát azzal a céllal hoztuk létre, hogy a minőségi nyomtatókellékek megbízható és megfizethető beszerzési helye legyen.

Legyen szó Kodak, HP, Epson, Lexmark vagy bármelyik, elterjedtebb márkájú nyomtatóról, mi garantáltan forgalmazunk hozzá tintapatronokat vagy tonereket. Kínálatunkban jelenleg is több, mint 20.000 különböző termék található.

Tintapatron rendelés előtt mindenképpen érdemes eldöntened, hogy eredeti, vagy utángyártott kellékeket érdemes választanod. Ha egy nyomtatókellék eredeti, az azt jelenti, hogy a tintapatront vagy tokent maga a nyomtató gyártója állítja elő, tehát például egy Lexmark nyomtatóhoz az eredeti toner a Lexmarktól érkezik. Ezek nem olcsóak, így leginkább azoknak éri meg vásárlásuk, akiknek az ár nem igazán szempont, csupán a minőség, illetve amennyiben fontos, hogy a nyomtatásban semmilyen fennakadás ne legyen, például iroda munka esetén.

Az utángyártott patronok és tonerek ezzel szemben független gyártóktól érkeznek, és az eredetiek tökéletes replikái, ezért nevezik őket kompatibilis termékeknek is.

A minőségük nem marad el az eredetiektől, viszont jellemzően legalább kétszer olcsóbbak, sőt, a különbség lehet jelentősen nagyobb is. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az egyszerű felépítésű darabokat sokkal gazdaságosabb legyártani, mint begyűjteni az üreseket, majd egy különleges eljárással újra előállítani. Webáruházunk hat ilyen beszállítóval dolgozik, de egyikük sem gyárt alacsony minőségű „eco” termékeket.

Joggal merülhet fel tehát a kérdés, hogy ha olcsón és megbízhatóan nyomtathatunk a kompatibilis tonerekkel vagy tintapatronokkal, miért nem kizárólag ezeket ajánljuk mindenkinek? A válasz egyszerű: a nyomtatók gyártói érthető módon azt preferálják, ha az általuk gyártott, eredeti kellékek kerülnek a termékeikbe, ezért bizonyos típusoknál előfordulhat, hogy a nyomtató nem ismeri fel elsőnek az utángyártott tonert vagy tintapatront. Ennek a problémának a megoldására számos „trükk” létezik, ilyen például, ha másik illesztőprogramot használunk a nyomtatóhoz, azonban vannak, akik nem szeretnének ilyesmivel vesződni, még ha ez ritkán is fordul elő.